Over

Stan Bos

Passie voor journalistiek en Amerika

In de zomer van 1998 spanden de broers Ronald en Frank de Boer een arbitragezaak aan om een transfer naar FC Barcelona te forceren. Die zaak diende in het KNVB-centrum in de bossen van Zeist. De nationale en internationale mediabelangstelling, die geen snippertje van deze kwestie wilden missen, was enorm. De spotlights stonden vol gericht op de internationals van de ploeg die net vierde was geworden op het WK in Frankrijk.

Stan Bos uit Zeist sprong op zijn fiets en reed in tien minuten naar het KNVB-complex. Aan de hand van Spaanse journalisten kon hij achterin de uitpuilende zaal de arbitragezaak tot in detail volgen. Een fascinerend mediaspektakel volgde. Het was een avond waarop hij zeker wist dat hij de journalistiek in wilde.

All The President’s Men

Via de School voor Journalistiek in Utrecht, waar zijn passie voor het vak verder werd aangewakkerd dankzij de film All The President’s Men, richtte hij in oktober 2006 zijn eigen onderneming op: Stan Bos Tekstschrijver & Sportjournalist. Stan ontwikkelde zich breed door als freelance tekstschrijver producties te maken voor kranten zoals het AD, BDUmedia en Metro, tijdschriften, bedrijfsmagazines, websites en ondernemersplatforms.

Alle 50 staten van Amerika

Ondertussen ontwikkelde Stan een diepe fascinatie voor Amerika, het land dat hij al 23 keer bezocht en in zestien reizen in alle vijftig staten en het District of Columbia (DC) is geweest. Ook bezocht hij 31 van de 50 hoofdsteden die het land rijk is en de Democratische voorverkiezingen in New Hampshire in februari 2020. Bij het multimediale platform Hey!USA kan hij zijn ei volledig kwijt. Niet alleen tekstueel, maar ook door zijn medewerking aan de tweewekelijkse podcast ‘In Alle Staten’.

Voor kranten, (bedrijfs)magazines en websites ben ik inzetbaar voor:

wat anderen zeggen