In Alle

Staten

Podcast 'In Alle Staten' van Hey!USA

Over Amerika zijn talloze reisgidsen, boeken, websites en magazines volgeschreven, maar een podcast over Amerika vol reisinspiratie is onontgonnen gebied. Voor het multimediale platform Hey!USA werkt Stan één keer in de twee weken mee aan podcast ‘In Alle Staten’, boordevol reisinspiratie over Amerika.

Boston en de blues

Met de Amerika-liefhebbers Sebastiaan Klijnen en Marjolein Linstra praat Stan, die alle vijftig staten van Amerika bezocht, in de podcast ‘In Alle Staten’ over uiteenlopende onderwerpen. Van Boston tot bluesmuziek, van Los Angeles tot Yellowstone National Park en van de geschiedenis van het Diepe Zuiden tot een fietstocht over de meest iconische brug van Amerika: de Golden Gate in San Francisco.

Historische rubriek

In elke aflevering verzorgt Stan de historische rubriek. Zo schonk hij aandacht aan de historische stad Springfield in Illinois, de thuishaven van Abraham Lincoln en de geschiedenis van de LGBTQ-wijk The Castro in San Francisco. Ook de ‘plaatsen delict’ van de moorden op John F. Kennedy in Dallas, Gianni Versace in Miami Beach en Robert F. Kennedy komen aan bod, net als de tragische aanslag op het overheidsgebouw in Oklahoma City in 1995.

Thema-afleveringen

In ons eerste seizoen maakten we ook thema-afleveringen over Thanksgiving en de nationale parken van Californië, een format dat we in 2024 willen uitbouwen. We gingen ook naar Memphis, Portland (Oregon), Miami, Dallas en Washington DC. Kortom, de Amerika-fans die onze podcast massaal weten te vinden, bedienen we op hun wenken!

De podcast ‘In Alle Staten’ is te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Juke, Podimo en Deezer. Ook zijn alle afleveringen hieronder terug te vinden!

Abonneren kan simpel!

Aflevering #22 Soloreizen in Amerika

Deze bijzondere aflevering is iets anders dan je van ons gewend bent. We praten uitgebreid over soloreizen in Amerika. Onze persoonlijke ervaringen. De voor- en nadelen, handige tips voor tijdens een soloreis én leuke manieren om in contact te komen met de locals. Tenminste, als je daar behoefte aan hebt. Twijfel je nog om solo op reis te gaan naar Amerika? Dan ben je na het luisteren absoluut overtuigd!

Aflevering #21 Route 66 - The Mother Road

We gaan op roadtrip via de 'Mother Road' dé highway der highways in Amerika: Route 66! Route 66 blijft één van de meest geliefde roadtrips om te maken en brengt je van Chicago naar Santa Monica in Los Angeles langs nationale parken, iconische steden, historie, nostalgie én soms wat vreemde highlights. Zoals een gigantische blauwe walvis, de grootste schommelstoel ter wereld en natuurlijk het iconische Route 66-logo. Deze vind je allemaal langs de 3.940 kilometer aan roadtrip dwars door het land. Ga je net als Sebastiaan op je buik liggen op Route 66 om het iconische schild te fotograferen, of stop je liever halverwege bij Adrian, de beroemde 'Half Way Point'? Tijdens deze aflevering kom je het allemaal te weten!

Aflevering #20 Best of the West

Het is de meest geboekte roadtrip door Amerika, 'Best of the West' door de staten Californië, Nevada, Arizona en Utah. Langs iconische steden als San Francisco, Los Angeles en Las Vegas. De prachtige nationale parken zoals de Grand Canyon, Zion, Bryce Canyon, Death Valley en zo veel mooie andere parken en natuur. Een roadtrip van ruim 5.000 kilometer met hoogtepunten als Monument Valley, de Colorado River, woestijn, weelderig groen, Sequoia-bomen én Yucca, dat géén cactus blijkt te zijn. Kortom, een prachtige aflevering met veel handige, nuttige en bijzondere tips voor één van de mooiste roadtrips door Amerika!

Aflevering #19 Amerikaanse iconen

We beginnen het tweede seizoen meteen met een stevige aflevering van net iets meer dan een uur over de bekendste en wereldberoemde Amerikaanse iconen. Marjolein, Stan en Sebastiaan praten over de Hollywood-letters, Golden Gate Bridge, Vrijheidsbeeld, Empire State Building, Lincoln Memorial, Washington Memorial, Pentagon, Mount Rushmore, Bellagio fonteinen, Hoover Dam, Space Needle, The Arch, de Seven Mile Bridge én een voorproefje van Route 66. Over die laatste, Route 66, maken we binnenkort een aflevering! Tijdens deze aflevering staan we bovendien stil bij de miraculeuze noodlanding van 'Sully' op de Hudson River. Kortom, een flinke aflevering vol feitjes, weetjes, geheime plekken én stuk voor stuk bucketlist bezienswaardigheden.

Aflevering #18 Jaaroverzicht 2023

In deze laatste aflevering van dit jaar blikken Marjolein, Stan en Sebastiaan terug op het jaar 2023. Een jaar met veel leuke afleveringen over verschillende bestemmingen en thema's in Amerika. Van New York tot Memphis, de prachtige natuur, cultuur én de nodige humor. Want Sebastiaan en Stan lokten elkaar behoorlijk uit de tent, waardoor luisteraar Stefanie ons opriep om liever voor elkaar te zijn, met een korreltje zout natuurlijk! We kijken niet enkel terug, maar óók vooruit. Zo gaat Stan in 2024 zijn rijtje met capitoolgebouwen aanvullen met minstens twee capitolen. Marjolein kijkt dan weer uit om dieper de natuur in te trekken met hoog op haar verlanglijstje Yellowstone National Park. De zuidelijke staten van Amerika staan hoog op de bucketlist van Sebastiaan.

Aflevering #17 Kerst in New York City

Surprise! Speciaal voor de kerstdagen hebben we een extra aflevering gemaakt over kerst in New York City. Marjolein, Sebastiaan én New York-local Pim Zeegers nemen je mee naar alle hoogtepunten, must-do's en gezellige plekjes in New York rond de feestdagen. Pim is een officiële stadsgids in de Big Apple en gaat rond de feestdagen met tientallen Nederlanders en Vlamingen op pad langs dé kerstplekjes in de stad. Van kerstmarkten, kerstbomen, prachtige etalages tot de waanzinnige kerstlampjesmania in Dyker Heights.

Aflevering #16 Nationale parken in Californië

Tijdens deze thema-aflevering van 'In Alle Staten' reizen we naar de staat Californië. Om precies te zijn, de prachtige natuur van deze staat. Wist je dat er maar liefst negen nationale parken zijn in Californië? Californië heeft meer nationale parken dan welke andere staat in de VS: Joshua Tree, Channel Islands, Sequoia, Kings Canyon, Yosemite, Pinnacles, Lassen Volcanic, Redwood en Death Valley. Behalve de nationale parken reizen we langs andere noemenswaardige natuur in de staat, zoals Lake Tahoe. Praten we over beren, wandelen en de stad Visalia, dat is een ideale uitvalsbasis is voor Sequoia, Kings Canyon én Yosemite.

Aflevering #15 Thanksgiving Special

De kalkoenen vliegen om je oren in deze speciale aflevering over Thanksgiving. Speciaal voor deze aflevering hebben we Jeroen Boersma uitgenodigd, als Nederlander in Denver waren wij ontzettend nieuwsgierig hoe Thanksgiving écht wordt gevierd. Doe je broek met elastiek maar aan, zet de kalkoen in de oven (je krijgt het traditionele recept van Sebastiaan) en geniet van deze speciale aflevering!

Aflevering #14 Westkust van Florida

In deze aflevering reizen we naar de minder bekende en rustigere kant van Florida, de prachtige westkust met steden als Tampa, Clearwater Beach, St. Pete en Naples. Stan was afgelopen zomer nog in Clearwater Beach. Wees gerust, we delen geen foto's van hem in zwembroek, maar hij heeft wel leuke tips voor een relaxte vakantie. Zoals de prachtige zonsondergang. We gaan langs in Ybor City, de Cubaanse en Zuid-Amerikaanse wijk in Tampa, de achtbanen van Bush Gardens en zwemmen met zeekoeien. Vind je deze podcast leuk? Trakteer ons dan op koffie! Op www.heyusa.com/podcast kun je alle hoogtepunten uit deze podcast terugvinden.

Aflevering #13 Denver

In deze aflevering reizen we naar de 'hometown' van TikTok-sensatie Jeroen Boersma (@jeroenboersma). Met meer dan 100.000 volgers deelt hij zijn Amerikaanse leven in Denver. We vragen hem het hemd van zijn lijf over de stad, de prachtige natuur in de buurt en bijzondere plekjes. Zoals de 'Royal Gorge' een houten kabelbrug, 291 meter boven de Arkansas River. Je hebt er een luier voor nodig, of ja, Sebastiaan toch. Denver is een stad die een beetje wordt onderschat door Nederlandse en Vlaamse bezoekers, maar absoluut op je must-do behoort te staan. Zeker wanneer je Rocky Mountain National Park gaat bezoeken. Zoals elke aflevering dook Stan in de geschiedenisboeken en praten we over de Kennedy-familie en in het bijzonder de moord op Robert F. Kennedy.

Aflevering #12 Miami

In de twaalfde aflevering van In Alle Staten, dé Amerika podcast van Nederland en Vlaanderen, reizen we naar het zonnige Miami, de Magic City. Bekend van Ocean Drive, Miami Vice en de prachtige stranden. Marjolein is met vakantie en we hebben dé perfecte vervanger gevonden. TikTok-sensatie: Jeroen Boersma (@jeroenboersma). Met meer dan 100.000 volgers deelt hij zijn Amerikaanse leven en cultuur. Hij reisde samen met Sebastiaan naar Miami voor opnames van een nieuw programma. Tijdens deze aflevering passeren de hoogtepunten, verborgen plekjes én leuke tips voor een trip naar Miami. We reizen kort naar de Florida Keys (daar komen we in een toekomstige aflevering nog zeker op terug) en Stan vertelt over de tragische moord op Gianni Versace. Kortom, veel luisterplezier!

Aflevering #11 Dallas

In de elfde podcast van In Alle Staten, dé Amerika podcast van Nederland en Vlaanderen, reizen we naar de stad Dallas. De stad die onlosmakelijk verbonden is met één van de grootste tragedies én complotten in de Amerikaanse geschiedenis: de moord op president John F. Kennedy. Of je nu 40, 50 of zelfs maar 18 bent, de beelden van de moord, die live op Amerikaanse televisie werd uitgezonden, kent bijna iedereen. Dallas kennen wij óók van de legendarische jaren '80 televisieserie met in de hoofdrol J.R. Ewing, gespeeld door Larry Hagman. Vanuit Dallas reizen we langs verschillende andere steden in de staat Texas en gaan we langs twee nationale parken. Tijdens deze podcast komen verschillende presidenten, veel geschiedenis én een leuke boektentip voorbij. Dus heel veel luisterplezier!

Aflevering #10 Orlando

We zijn in de stad van Walt Disney World, Universal Studios, SeaWorld en LEGOLand, je raadt het al: Orlando! De rollercoaster capital of the world en meer dan 60 miljoen bezoekers per jaar. In deze aflevering is het helaas twee tegen één, want Sebastiaan is al een paar keer in Orlando geweest én grote Disney-fan. Stan wilt juist zo snel mogelijk de stad uit, om andere bestemmingen in Florida te bezoeken. Marjolein heeft Orlando nog niet bezocht, maar voor Walt Disney World zou ze heel misschien een uitzondering maken. Behalve de prachtige pretparken, spannende attracties en hier en daar wat flauwe grapjes, praten we óók over serieuze onderwerpen, zoals de tragische schietpartij in Orlando en de ruzie tussen Walt Disney en gouverneur DeSantis. Kortom, de tiende aflevering is weer 50 minuten Amerika luisterplezier.

Aflevering #9 New Orleans

Tijdens deze aflevering reizen we naar 'The Big Easy' op speciaal verzoek van Stan, die onlangs nog een bezoek bracht aan New Orleans. Deze prachtige stad in het zuiden van Amerika staat vooral bekend als thuisstad van de jazz, om z'n charme, de rijke historie, de bijzondere keuken en het gezellige Bourbon Street. Bijzonder is vooral het Tweede Wereldoorlog Museum, de tragische orkaan Katrina en het slavernijverleden met verschillende plantages in de regio. We gaan op roadtrip naar Baton Rouge en het kustplaatsje Biloxi, het Las Vegas van Mississippi.

Aflevering #8 Chicago

Het is de derde grootste stad qua inwoners van Amerika: Chicago. Met de typische bijnaam de 'Windy City'. Tijdens deze aflevering kom je er achter dat Chicago versus New York City vergelijkbaar is als Amsterdam versus Rotterdam. Waar de bijnaam 'Windy City' vandaan komt én welke leuke must-do's je absoluut gedaan moet hebben tijdens een bezoek aan deze stad. Je komt meer te weten over 'Ice Pancakes', de beroemde fontein uit 'Married with Children', de plek waar Barack Obama op 4 november 2008 zijn overwinningstoespraak hield en veel meer!

Aflevering #7 Memphis

In de zevende aflevering van de Amerika-podcast 'In Alle Staten' reizen we naar het diepe zuiden van de USA: Memphis. Een stad die we vooral op verzoek van Stan behandelen en in één adem genoemd kan worden met de beroemde bluesmuziek, Elvis Presley en de typische 'Southern' charme. Een gezellige aflevering met veel leuke tips over deze stad en de rijke geschiedenis. We maken een roadtrip in de regio én er ontstaat discussie in de studio: Sebastiaan en Marjolein zijn het niet met elkaar eens over de Netflix-documentaire 'Expedition Happiness'.

Aflevering #6 San Francisco

Tijdens deze zesde aflevering van 'In Alle Staten' reizen we naar één van de mooiste steden van Amerika: San Francisco. Stan, Marjolein en Sebastiaan praten over de iconische must-do's en hebben enkele verrassende plekjes die je absoluut moet bezoeken. Tijdens deze gezellige aflevering ontstaat er discussie over welke brug de meest bekende brug van Amerika is... Aangezien misdaad een zeer populair podcast-onderwerp is, behandelen we tijdens deze aflevering één van de meest bizarre seriemoordenaars die actief was in en rond San Francisco. Creapy!

Aflevering #5 Washington DC

Tijdens deze aflevering praten we uitgebreid over Washington DC, de hoofdstad van de Verenigde Staten. We bezoeken het Capitool, praten over de ins-en outs van het Witte Huis, de wandeling over de National Mall en de vele musea. Vanzelfsprekend zijn dit hoogtepunten van DC, maar we gaan ook buiten het politieke centrum en reizen naar het Shenandoah National Park. Kortom, een aflevering vol historie, Amerikaanse cultuur en meer!

Aflevering #4 Los Angeles

De vierde aflevering van 'In Alle Staten' staat helemaal in het teken van de ‘City of Angels’, de tweede grootste stad van Amerika: Los Angeles. We praten over de hoogtepunten van de stad én de verborgen, minder bekende plekjes. Je komt te weten wat de ‘guilty pleasures’ zijn op televisiegebied van Sebastiaan en Marjolein terwijl de credible tips vanzelfsprekend van Stan komen. Het Amerikaanse film- en televisielandschap wordt besproken en de beroemdste familie van het land: de Simpsons. Kortom, een gezellige aflevering over Hollywood, Beverly Hills, Downtown LA & meer!

Aflevering #3 Portland, Oregon

In de derde podcast van 'In Alle Staten' reizen we naar Portland in de staat Oregon. Een bijzondere citytrip die écht de moeite is. We blijven een beetje in de regio, want we bezoeken Yellowstone National Park en gaan op roadtrip via Highway 1, na Route 66 waarschijnlijk de bekendste highway van Amerika. We praten over eten in Amerika, van fastfood tot heerlijke zalm in Alaska. Stan neemt je mee terug in de tijd naar een historisch plek in Amerika: Springfield, Illinois, waar president Abraham Lincoln jarenlang woonde én begraven ligt.

Aflevering #2 Las Vegas

In de tweede podcast van 'In Alle Staten' reizen we naar Las Vegas, we praten over de hoogtepunten maar vooral over de onbekendere plekjes en de prachtige natuur rond Las Vegas. We gaan op roadtrip van Las Vegas naar Los Angeles, we bezoeken Death Valley National Park en praten over het boek ‘God Bless America‘ van Sander Meij. Waar we de verschillen tussen Amerika en Nederland / Vlaanderen bespreken. Stan neemt je mee terug in de tijd naar een historisch moment in de Amerikaanse geschiedenis: de tragische aanslag op het overheidsgebouw in Oklahoma City. Kortom, drie kwartier lang gezellig praten over Amerika!

Aflevering #1 New York

In de eerste podcast van In Alle Staten reizen we naar New York City, ontdekken we het hippe Brooklyn, gaan we op roadtrip naar Boston en bezoeken we de favoriete Nationale Parken van Stan Bos, Marjolein Linstra en Sebastiaan Klijnen. We praten over het boek ‘Station Amerika’ van Emile Kossen, je komt meer te weten over het geografisch midden van de Verenigde Staten én over de kleinste stad van het land.

wat anderen zeggen