Opdrachtgevers

opdr_ad_u

Voor het AD/Utrechts Nieuwsblad schrijf ik sportverhalen en bezoek ik in het weekeinde amateurvoetbalwedstrijden en korfbalduels. Op zaterdagen volg ik hoofdklasser DHSC uit Utrecht en de eersteklassers SVL, FC Breukelen, FC De Bilt en De Merino’s. Op zondagen zit ik op de redactie voor coördinatie en eindredactie van de maandagkrant en assisteer ik doordeweeks de coördinator met de planning en eindredactie.

Ook het korfbal met de clubs Dalto, OVVO, Tweemaal Zes, DOS Westbroek en SKF zit in mijn pakket. Tijdens vakanties van de coördinator ben ik verantwoordelijk voor de Utrechtse regiosportpagina’s. Voor AD Utrecht maakte ik ook verhalen in New York, Washington DC, Dayton en Phoenix (VS). Dit werk doe ik sinds april 2001.

opdr_ad

Voor dit dagblad schrijf ik het wekelijkse korfbaloverzicht waarbij ik de korfbalclubs Antilopen, ODIK, Telstar, Sparta Nijkerk, MIA, Revival, Spirit en Woudenberg. Regelmatig schrijf ik ook losse sportverhalen en interviews. Dit werk doe ik sinds april 2001.

Peters Communicatie uit Veenendaal geeft magazines uit. Ik schrijf hoofdzakelijk artikelen voor Zeist Totaal en Heuvelrug Totaal. Voor die opdrachten ga ik langs bij ondernemers die een advertentie in één van de bladen heeft gekocht. Naast Zeist Totaal en Heuvelrug Totaal geeft Peters Communicatie ook Veenendaal Totaal , Rijnstreek Totaal, Ede Totaal en Veluwe Totaal uit. Dit werk doe ik sinds januari 2020.

OnderNamen uit Woerden is een profileringsplatform voor ondernemers. Vier keer per jaar geeft de uitgeverij een aan een thema opgehangen businessmagazine uit die vijf regio’s bedient: Amersfoort, Lekstroom, Lopikerwaard, Utrecht en Woerden. Voor deze edities interview ik regelmatig ondernemers bij hun bedrijf. Dit werk doe ik sinds mei 2020.

In samenwerking met Amerika-deskundige Willem Post verzorg ik één keer in de twee weken op de website van de White House Watchers de Biden Watch. Met Willem bespreek ik aan de hand van een briefwisseling de opvallendste ontwikkelingen in de Amerikaanse politiek en het presidentschap van Joe Biden. In februari 2020, tijdens de Democratische voorverkiezingen in New Hampshire, was Willem aanwezig met zijn zoons Frank en Ferry. Voor AD Haagsche Courant maakte ik daar een reportage over.

Voor de regionale sportkrant Kei in Sport, die vier keer per jaar verschijnt in Amersfoort en omgeving, schrijf ik artikelen over regionale sport, sporters, trainers en bestuurders. De krant wordt uitgegeven door Balt Gmelig. Dit werk doe ik sinds januari 2018.

Op de politieke website Focus on America wissel ik met collega-Amerika-kenner Marco van den Doel regelmatig observaties en gedachten uit over de Amerikaanse politiek. Tijdens de presidentsverkiezingen van 2020 tussen Donald Trump en Joe Biden hielden we een jaar een goed gelezen politiek dagboek bij. We bezochten gezamenlijk de Democratische voorverkiezingen in New Hampshire, in februari 2020.

DAT IS NIET HET ENIGE
Als freelance journalist schreef ik ook verhalen voor de gratis krant Metro, het weekblad Aktueel Primo (waaronder reportages in New York, Dallas en Los Angeles), het Nederlands Korfbalblad, Nieuwe Revu (‘Tien jaar na de oprichting van de LPF’ en een reportage met Dwight Schultz (Murdock uit The A-Team in Los Angeles) en werkte ik op locatie voor Infostrada Sports als tv titel editor. Voor het blad Kei in Sport, dat vier keer per jaar verschijnt, maak ik verhalen. Namens Voetbal International gaf ik cijfers bij de thuiswedstrijden van Jong FC Utrecht. Bovendien schreef ik mee aan het boek ‘Voetbal heeft meer dan twee doelen’. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan toenmalig premier Jan Peter Balkenende in het voormalige Eerste Kamer-gebouw.

Ook voor regionale krant Gooi- en Eemlander en het kwartaalblad Helden Magazine ben ik ingezet. Ik schreef ook voor uitgever Sportfacilities & Media in Zeist en was medewerker van de Engelstalige site www.threeshotswerefired.com over alles dat betrekking heeft tot de moord op president John F. Kennedy. Kortom, met mijn kennis en ervaring ben ik breed inzetbaar.