Politiek in Amerika

Amerikaanse politiek boeit en fascineert altijd. Om erover te schrijven, is net zo leuk. Vrijwel dagelijks klim ik in de pen over Amerikaanse politiek, zeker nu de strijd tussen Donald Trump en Joe Biden het kookpunt nadert.

De verkiezingen van 202o: Donald Trump vs Joe Biden

Op 3 november 2020 kiest Amerika opnieuw een president. De belangen zijn groter dan ooit. Krijgt Donald Trump een tweede termijn en verrast hij daarmee zijn critici opnieuw? Of wint voormalige vicepresident Joe Biden de race om het Witte Huis? ‘Make America Great Again’ van de politieke vechtjas Trump versus ‘The Soul of the Nation’ van de ervaren en degelijke Biden. In februari toog ik naar New Hampshire om van dichtbij de voorverkiezingen van de Democraten mee te maken. Een unieke ervaring die ik mocht optekenen met een reportage in AD Magazine, een groot verhaal in AD Haagsche Courant met Amerika-deskundige Willem Post en zijn zoons Frank en Ferry, die ook in New Hampshire waren, en een artikel op USA365.nl.

In dit verkiezingsjaar schrijf ik op de website Focus on America, in samenwerking met Marco van den Doel, een dagelijks verkiezingsblog waarin wij observaties delen en elkaar vragen stellen waarop de ander dan weer reageert.

Commentaar over ontwikkelingen in de Amerikaanse politiek, neem contact op via 06 – 20 95 68 97

De verkiezingen van 2016: Hillary Clinton vs Donald Trump

Amerika koos op 8 november 2016 met Donald Trump een opvolger voor president Barack Obama. Ik volgde het spannende verkiezingsjaar – waarin Trump volledig onverwacht de Republikeinse kandidatuur in de wacht sleepte en Hillary Clinton al net zo onverwacht het onderspit tegen hem moest delven – op de voet voor USA365.nl. Klik op de afbeelding hieronder om het volledige dagboek terug te lezen.

Politiek dagboek

Mijn politiek dagboek over de verkiezingen van 2016 verscheen op deze pagina van USA365.nl. Zeker sinds de inauguratie van president Donald Trump is het geen dag saai in de Verenigde Staten! Het Witte Huis met Trump is dagelijks in het nieuws, maar ook de Democraten moeten zich na de dikke nederlaag in november 2016 weer reorganiseren. Kortom, alle reden om de ontwikkelingen op de voet te volgen met achtergronden en kritische beschouwingen van de wondere wereld van de Amerikaanse politiek.

 Artikelen

Inmiddels maakte ik twintig keer de transatlantische oversteek naar Amerika. In de zomer van 2016 bezocht ik mijn vijftigste staat, waardoor ik na veertien jaar en zestien reizen alle staten én het District of Columbia op mijn naam heb staan. Graag deel ik mijn ervaringen over dit unieke land met iedereen die in Amerika is geïnteresseerd. De blogs, die vaak eerst op de site USA365.nl staan, gaan over actualiteiten, geschiedenis, politiek, presidentsverkiezingen of over dingen die ik meemaak tijdens mijn reizen. Je vindt mijn artikelen hier.