Barack Obama in tien onvergetelijke momenten

Barack Obama neemt vrijdag afscheid als president van Amerika. Los van zijn politieke beleid was de 44ste president van de Verenigde Staten vaak in beeld. Ik selecteerde tien onvergetelijke beelden die het historische presidentschap van Obama kenschetsen. Conclusie: we gaan hem missen.

1. Oath of Office

Op 20 januari 2009, het lijkt nog maar zo kort geleden, schreef Amerika geschiedenis. Op de trappen van het Capitool in Washington DC werd Barack Hussein Obama ingezworen als 44ste president van de Verenigde Staten. Of het de spanning was, zullen we misschien nooit weten (misschien schrijft Obama er in zijn memoires over), maar tijdens de Oath of Office, de inaugurele rede, ging het even mis. Opperrechter John Roberts sprak de volgorde van de tweede zin verkeerd uit en Obama sprak hem daarop fout na. Totdat hij de vergissing ontdekte en Roberts de kans gaf dat te herstellen. Het was in het openbaar één van de weinige verbale fouten die Obama maakte.

Klik hier voor mijn volledige blog

Reacties

 1. herman van der Meer zegt

  Hallo Stan,

  Prachtig, die tien Obama momenten! Hij komt ook in mijn boek voor, nu te vinden op Bol.com: Omwegen. Waar een wil is, is een omweg.
  Misschien weet jij iemand die het voor het AD/UN kan recenseren…
  Heb je verslag van tijdens onze tribuneontmoeting bij Geinoord gelezen.
  Degelijk werk!

  Groet, Herman

Laat wat van je horen

*