Politiek in Amerika

Amerikaanse politiek boeit en fascineert altijd. Om erover te schrijven, is net zo leuk. Vrijwel dagelijks klim ik in de pen over Amerikaanse politiek. Ik houd een politiek dagboek bij en schrijf toegankelijke artikelen als ik meer inzichten wil bieden over actuele onderwerpen. Hier vind je mijn teksten:

Politiek dagboek

Mijn politiek dagboek verschijnt op deze pagina van USA365.nl. Zeker sinds de inauguratie van president Donald Trump is het geen dag saai in de Verenigde Staten! Het Witte Huis met Trump is dagelijks in het nieuws, maar ook de Democraten moeten zich na de dikke nederlaag in november 2016 weer reorganiseren. Kortom, alle reden om de ontwikkelingen op de voet te volgen met achtergronden en kritische beschouwingen van de wondere wereld van de Amerikaanse politiek.

 

 Artikelen

Zestien keer maakte ik de transatlantische oversteek naar Amerika. In de zomer van 2016 bezocht ik mijn vijftigste staat, waardoor ik na veertien jaar en zestien reizen alle staten én het District of Columbia op mijn naam heb staan. Graag deel ik mijn ervaringen over dit unieke land met iedereen die in Amerika is geïnteresseerd. De blogs, die vaak eerst op de site USA365.nl staan, gaan over actualiteiten, geschiedenis, politiek, presidentsverkiezingen of over dingen die ik meemaak tijdens mijn reizen. Je vindt mijn artikelen hier.

 

De verkiezingen van 2016

Amerika koos op 8 november 2016 met Donald Trump een opvolger voor president Barack Obama. Ik volgde het spannende verkiezingsjaar – waarin Trump volledig onverwacht de Republikeinse kandidatuur in de wacht sleepte en Hillary Clinton al net zo onverwacht het onderspit tegen hem moest delven – op de voet voor USA365.nl. Klik op de afbeelding hieronder om het volledige dagboek terug te lezen.