Alle 50 staten: eeuwige liefde voor Amerika

Het duurde veertien jaar en zestien reizen, maar ik slaagde er deze zomer in mijn laatste en vijftigste staat te bezoeken. Alle 50 staten: het is niet niks,CB Cover maar hoe meer ik van het land zag, hoe moeilijker het werd een favoriete plek aan te wijzen. Daarvoor is het land te afwisselend, te gevarieerd. Dat is ook precies wat Amerika zo boeiend maakt. Ik hield er een eeuwige liefde voor de Verenigde Staten aan over. Een blog over opmerkelijke avonturen en waarom Amerika zo veel meer is dan alleen New York en de Grand Canyon.

Het was een bloedhete ochtend in de derde week van juni 2002. Ik was bezig aan mijn eerste Amerika-reis en nam in alle vroegte in Washington DCBostonUitgelicht de metro naar Ronald Reagan National Airport voor mijn vlucht naar Atlanta. Met mijn koffer stond ik in de propvolle metro toen ik werd aangesproken door een generaal. Aan zijn toon hoorde ik direct dat het goed zat. De vraag was waar ik naartoe ging en wat ik als jonge jongen – ik was twintig – in Amerika deed. Toen ik vertelde dat ik in mijn eentje twee maanden door het land reisde om de Verenigde Staten te leren kennen, kreeg ik één en al respect.

Lees hier mijn hele blog!

Reacties

  1. Ik heb er een jaar gewoond en inderdaad prachtige dingen gezien. De natuur is er zo veelzijdig en robuust, heel erg mooi. Ook de grote steden zijn fantastisch.Ik maakte een schilderij van New York na mijn bezoek daar. Aanrader!

    • Stan Bos zegt:

      Bedankt voor je reactie Jurjen! Amerika is en blijft een fascinerend land! Leuk dat je er hebt gewoond, zou mij ook ooit nog eens fantastisch lijken!

Laat wat van je horen

*